İnek sütün içerisine yalnızca maya katılması ile elde edilen ve peynir dendiği ülkemizde akla ilk gelen şehirlerden olan Malatya’nın taptaze sütlerinden üretilen peynirlerimiz, oldukça leziz ve kalitelidir.
Tam yağlı yapısının korunması ve böylece yöresine özgün tadının kaybolmaması için yağı alınmadan direkt maya eklenen peynirler, tülbentler içerisinde kendiliğinden sertleşir, üstüne ağırlık konduktan sonra suyu süzülerek orijinal şeklini alır ve kaynar sulara atılarak tüm olası mikroorganizmalarından arınması sağlanır. Eklenen kaya tuzları sayesinde doğallığına el değmeden salamuraolarak uzun süre korunması sağlanır
Salamura Malatya Peyniri Kaç Kaloridir?
Tam yağlı ve sert bir peynir olan Malatya peyniri kalori değerine bakıldığında oldukça besleyici ve enerji verici bulunmaktadır. Bu tür peynirlerin 100 gramı ile ortalama 300 - 400 kalori enerji sağlanabilmekte ve kahvaltıda tüketilen peynirimiz sayesinde tüm günü verimli, enerjik geçirmek mümkün olmaktadır.
Adeta bir besin deposu olan peynirimizin yüksek protein içermesinin yanı sıra A, B, D, E ve K vitaminleri bakımından da zengin içeriği ile doğal bir ilaç olarak nitelendirilmesi mümkün. Günlük protein ihtiyacımızın neredeyse yarısını karşılamaya yardımcı olan peynirimiz, kolesterol bakımından düşük değerlere sahip olmasıyla, kalp sağlığı için endişe eden peynir severlere de önerilir.